Jan van der Steeg

Over de wijkagent van Kockengen

Ik, Jan van der Steeg, wijkagent in onder andere Kockengen, wil me graag aan u voorstellen. U vindt ons ook op onze website in de rubriek “Mijn Buurt” door het invoeren van uw postcode of woonplaats. U treft daar nieuws aan over wat zich afspeelt in uw buurt/plaats. Via deze site kunt u ook aangifte/melding doen, een tip doorgeven, een compliment geven of een klacht indienen.

Schakel tussen u en politie

Ik ben als wijkagent de schakel tussen u en de politie. Mijn werk speelt zich deels af op straat en deels op het bureau. Ik ben voor u het eerste aanspreekpunt als het gaat om de openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast onderhoud ik contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt- en bewonersorganisaties. Immers als het gaat om het thema Veiligheid ben ik daar samen verantwoordelijk voor.

Als ieder seconde telt!

Bel 112 als elke seconde telt, want door het bellen van 1-1-2 vangt de politie, dankzij uw melding, boeven! Bel het nummer 0900-8844 als u wél politie wilt spreken, maar uw melding niet dringend is. U wilt bijvoorbeeld een overlastsituatie melden, waarbij het niet nodig is dat politie direct ter plaatse komt.

Altijd aangifte doen

Bent u slachtoffer van een misdrijf? Doe dan ALTIJD aangifte! Van een misdrijf is bijvoorbeeld sprake als uw fiets is gestolen, u beroofd bent of als er geweld tegen u gebruikt is. Van veel misdrijven kunt u thuis via internet aangifte doen, maar u kunt ook op het politiebureau aangifte doen. Een afspraak maken via het telefoonnummer 0900-8844 heeft dan de voorkeur en verkleint de kans op lange wachttijden.

Verklein slachtofferkans

U kunt zelf ook maatregelen treffen om de kans te verkleinen slachtoffer te worden. Neem alleen uw portemonnee mee als u enkel een boodschap gaat doen bij de supermarkt waar u ook een klein bedrag mag pinnen! Pas op voor mensen aan de deur die met een babbeltruc erop uit zijn spullen uit uw woning te stelen. Surf eens naar de website www.stopdecriminaliteit.nl. Daar ziet u waar auto- en woninginbraken gebeuren en waar de politie hennepkwekerijen heeft ontmanteld. Tref maatregelen als u wat langer afwezig bent. Zorg dat uw woning een bewoonbare indruk heeft en maak gebruik van tijdschakelaars. Plaats geen waardevolle voorwerpen in het zicht, sluit deuren en ramen af als u daar geen zicht meer op hebt en plaats/gebruik goed deugdelijk hang- en sluitwerk. Kijk voor meer tips op www.politiekeurmerk.nl.

De wijkagenten kunt u ook volgen op Twitter: @wijkagStiVe_nrd.

Terug naar de partner-pagina …