Wie zijn wij?

Op deze pagina stellen wij ons, als leden van het dorpscomité, graag aan u voor.


Willem Boele

Willem Boele

In de buurtschap Portengen ter wereld gekomen op 18 augustus 1947. In 1974 getrouwd en inwoner geworden van het oude dorp op de Voorstraat. Nog maar amper aldaar gevestigd werd ik gevraagd om bestuurslid te worden van de Oranjevereniging en van de Voetbalvereniging. Van de Oranjevereniging ben ik dat nog steeds , nu anno 2020 in 3 functies :secretaris ,voorzitter en penningmeester. Ook bij de voetbalclub heb ik vele jaren diverse functies vervuld totdat ik op 55 jarige leeftijd (in 2002) stopte met voetballen.

Voorts ben ik al sinds 1975 de vaste gemotoriseerde dorpsomroeper met een vergunning voor het leven. Ook richtte ik in 2002 de lokale omroep Radio Polderland op welk station op 1 januari 2011 opging in RTV Stichtse vecht na de gemeentelijke herindeling. Daar ben ik nog steeds actief als TV en radiopresentator op de zaterdagavond van het programma : “De geheime zender“.

Sinds oktober 2019 maak ik deel uit van het dorpscomité.
In het bedrijfsleven heb ik tot aan mijn vervroegde pensionering (2005) ruim 35 jaar gewerkt bij ABN Amro Amsterdam in tal van functies. Voor ons mooie dorp Kockengen wil ik mij inzetten waar dat nodig is.


Mirjam Jibodh

Mirjam Jibodh

Ik ben 58 jaar (geboren in 1962) en woon al ruim 20 jaar met veel plezier in het prachtige Kockengen aan de Zwanebloem. Vooral het dorpse karakter spreekt mij zeer aan. Ik woon hier lekker rustig en als ik de drukte wil opzoeken ben ik in no-time in Utrecht of Amsterdam.

Op verzoek van de liaison van het dorpscomité en de gemeente ben ik sinds september 2011 lid geworden. Ik lever dan ook erg graag een bijdrage aan alle zaken die de leefbaarheid van ons dorp en haar gemeenschap in stand houdt, maar bij voorkeur, deze verbetert.


Gerard Kool

Gerard Kool (voorzitter)

Van geboorte ben ik 'n Arnhemmer, gehuwd, 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Begin jaren 80 zijn we naar het westen van het land verhuisd, vooral in verband met mijn werk. Naast enkele jaren als winkelier, ben ik vooral werkzaam geweest als personeelsfunctionaris bij diverse bedrijven zowel in de profit- (bankwezen) als non-profitsector (gezondheidszorg en volkshuisvesting).

Na zo'n kleine 15 jaar in Breukelen te hebben gewoond, zijn we eind 1998 verhuisd naar Kockengen. Sinds oktober 2015 maak ik deel uit van het Dorpscomité Kockengen. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat met name de leefbaarheid van ons dorp mij ter harte gaat. Leefbaarheid is voor mij de wijze waarop in een gemeenschap de inwoners met elkaar gestalte geven aan wonen, werken en ontspannen. Samen met de overige leden van ons Dorpscomité en u allen hoop ik daar een bijdrage aan te kunnen leveren.


Maartje van Hees

Maartje van Hees (secreataris)

Maartje stelt zich hier binnenkort aan u voor!


Michaël Koornneef

Michaël Koornneef

Michaël stelt zich hier binnenkort aan u voor!


Han Verleun

Han Verleun

Geboren 9 juni 1944 te Jutphaas (nu Nieuwegein)

In 1982 ben ik met mijn vrouw en drie kinderen voor mijn werk naar Kockengen getrokken, waar we nog altijd met veel plezier wonen. Van 1979 tot de herindeling in 1989 was ik in dienst bij de Gemeenschappelijke Technische Dienst Kamerik, Kockengen en Zegveld. In deze periode heb ik o.a. meegewerkt aan de totstandkoming van: Welgelegen II, het waterbeheersplan en het Polderreservaat.

Na de herindeling met Breukelen in1989 was ik werkzaam als Projectleider civiel technische dienst en later als Senior beleidsmedewerker bij de Gemeente Breukelen. In deze functies heb ik o.a. meegewerkt aan de totstandkoming van: Groenlust II, aanleg riolering buitengebieden, onderhoud en reconstructies van wegen en ontwerp en aanleg waterbergingen. In 2005 ben ik met vervroegd pensioen gegaan.

In mijn vrije tijd heb ik mij geruime tijd ingezet bij ESDO als o.a. bestuursvoorzitter, voorzitter van de activiteitencommissie, voorzitter rommelmarktcommissie en lid van het Oranjecomité. Ook was ik voorzitter van de Programmaraad van Radio Polderland, lid van de fusiecommissie Radio Polderland/RTV Maarssen, secretaris RTV Stichtse Vecht, verslaggever/programmamaker Radio Polderland en RTV Stichtse Vecht en medeoprichter en coördinator van de Badminton in Kockengen. Dit laatste doe ik nog steeds.

Sinds 11 maart 2013 ben ik lid van het Dorpscomité Kockengen. Ik hoop hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan de leefbaarheid in Kockengen.